Mark Webber kiest voor Williams

[photo1]Na maandenlange speculaties is het nu officieel, Mark Webber zal volgend jaar voor BMW Williams F1 rijden. Na twee Jaguar zal Webber dus voor het team van Frank Williams gaan rijden, wie zijn teamgenoot zal worden is nog niet bekend.

“Jaguar is één van de bekendste namen in de autosport met een roemrijke historie, ik ben dan ook trost voor Jaguar te hebben morgen rijden”, aldus Mark Webber. “Ik wil de jongens bij Jaguar graag bedanken voor al hun goede werk van de afgelopen twee jaar. Ik heb het hier goed naar mijn zin gehad en ik denk niet dat ik nog ooit zo close zal worden met een team. Maar ik heb nu de knoop doorgehakt, ik ga naar Williams. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdagingen maar natuurlijk blijf ik tot aan het einde van dit jaar alles doen om Jaguar naar voren te helpen.”

Voor hoeveel jaar Webber bij Williams heeft getekend hebben beide partijen niet bekend gemaakt, wel sprak Frank Williams van een “meerjarige overeenkomst”. Webber debuteerde in 2002 in de Formule 1 bij Minardi, al in zijn eerste race kwam hij als vijfde over de eindstreep. Na twee jaar Jaguar wordt Webber gezien als één van de beste Formule 1 piloten. Naast Williams zouden ook Renault, en Toyota de Australiër willen inlijven, Williams heeft uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Naar verluidt zal Webber nu bijna 15 miljoen Euro per jaar gaan verdienen, hiermee hoort hij bij de best betaalde Formule 1 coureurs.

Loading