Mark Webber test op Misano

[photo1]Kl Minardi Asiatech testte vandaag op het circuit van Misano. De Australiër Mark Webber werkte de gehele dag aan de PS02. Webber testte een nieuwe voorwielophanging, nieuwe “brake ducks”, en verbeterde traction-control, en launch-control software.

Een druk programma dus, het circuit van Imola ligt echter vlakbij de fabriek van Minardi, Minardi heeft dus de kans om op het allerlaatste moment aan de bolides te werken. Minardi begint in Imola trouwens aan zijn 275e Grand-Prix weekend.

Alex Yoong vertrok vandaag naar Oostenrijk, daar zal hij een two-seater gaan besturen. Minardi zal daar op de A1 Ring een spektakel opvoeren met de two-seaters. De Formule 3000 coureurs Alex Sperafico en David Saelens zullen ook allebei een two-seater besturen.

“Het was een goede dag, we hebben veel data kunnen verzamelen” aldus Mark Webber. “We hebben enkele aanpassingen gemaakt aan de bolide, dit ging redelijk snel zodat we onze tijd optimaal konden benutten. Ik heb vooral aan de software gewerkt, het was de eerste keer dat de bolide reed terwijl alle software geactiveerd was, dit is erg belangrijk voor ons. Het is een zinvolle test geweest.”

Teambaas Paul Stoddart over de test:
“Na ons fantastische resultaat in Australië is het goed weer terug te zijn in Europa. Het is bevredigend dat we tijdens deze testsessie enkele “bugs” hebben kunnen verhelpen die tijdens de eerste drie Grand-Prix opdoken. We kijken nu uit naar de start van het Europese seizoen, we willen dit seizoen nog enkele puntjes pakken.

M. Webber 1.13.415

Loading