Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Marko geeft zijn bevindingen over Alonso naast Verstappen bij Red Bull

Marko geeft zijn bevindingen over Alonso naast Verstappen bij Red Bull

6 april - 07:33
3

Het huidige Formule 1-seizoen is nog maar vier races onderweg, maar toch gaat het veel over hoe de grid er van volgend seizoen uitziet. Lewis Hamilton gaat voor Ferrari rijden, maar wat gaat er gebeuren bij Red Bull. Fernando Alonso wordt veel genoemd om naast Max Verstappen te rijden volgend jaar, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko ziet dit niet gebeuren.

Alonso heeft een aflopend contract bij Aston Martin en de 42-jarige coureur lijkt zelf maar al te graag in de Red Bull te zitten. Het contract van Sergio Perez, de huidige teamgenoot van Verstappen, loopt aan het einde van dit seizoen af, maar er zijn meer kapers op de kust voor het zitje van de Mexicaan. Zo wordt ook Carlos Sainz genoemd.

Marko over Alonso bij Red Bull naast Verstappen

Marko denkt niet dat Alonso naast Verstappen bij Red Bull Racing komt te rijden, zo legt de Oostenrijker uit. “Ik denk dat dat moeilijk zou zijn. Het contract van Sergio Perez loopt aan het einde van dit jaar af. Ik weet niet waarom maar het is pas april en de rijdersdiscussie is al in volle gang”, vertelt de man uit Graz tegen Formel1.de.

Ook Marko weet dat rijders een plekje vrij zien komen bij de Oostenrijkse constructeur. “Veel coureurs weten dat Sergio's contract afloopt en ze willen zien wat er mogelijk is bij Red Bull”, aldus Marko. Verstappen zelf vroeg zich hardop af of de komst van Alonso wel zo handig zou zijn.