Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Marko heeft goed nieuws voor Perez: 'Bijna alles is nu in zijn voordeel'

Marko heeft goed nieuws voor Perez: 'Bijna alles is nu in zijn voordeel'

21 april - 06:51
4

De contractverlenging voor Sergio Perez bij Red Bull Racing lijkt dichterbij dan ooit. Zelf verwacht Perez dat de deal snel rond zal zijn, Red Bull was wat terughoudender. Toch erkenden ook Christian Horner en Helmut Marko dat Perez op dit moment de beste kandidaat lijkt te zijn om het zitje naast Max Verstappen te behouden. Dat benadrukte Marko na de kwalificatie nogmaals.

Na afloop van de kwalificatie reageerde Marko opgetogen. “We waren niet alleen sterk in de kwalificatie, we hadden daarvoor ook al de sprintrace gewonnen en het is ook Red Bull’s 100e pole position. Ik weet niet waar we staan in het klassement, maar ik denk dat we een vrij grote voorsprong hebben. Tot nu toe is het een weekend geweest waarin het hele team het heel erg goed heeft gedaan. We hebben ons constant kunnen verbeteren”, jubelt hij bij ServusTV.

Marko heeft goed nieuws voor Perez

De 80-jarige Oostenrijker is dan ook vol lof over beide coureurs. “We konden het maximale halen uit de beperkte trainingstijd die we tot onze beschikking hadden. Max heeft vervolgens ook een respectabele voorsprong opgebouwd, wat zijn buitengewone klasse laat zien. Het feit dat Checo als tweede eindigde is ook verheugend en bewijst dat hij dit jaar zijn sterkste seizoen tot nu toe heeft. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk voor de toekomst”, onderstreept hij.

Op de vraag of de Mexicaan zijn Formule 1-zitje mag behouden als hij zo goed blijft presteren, antwoordt Marko: “Natuurlijk wil je altijd de beste mensen in het team hebben. En met Checo's prestaties en de harmonie die er is... De twee kunnen het goed met elkaar vinden en zijn relatief gelijk qua set-up, wat al het technische werk natuurlijk makkelijker maakt omdat de data vergelijkbaar is. Er is dus veel, bijna alles, in het voordeel van Checo op dit moment.”