Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Deze eis van Perez weerhoudt Red Bull mogelijk van contractverlenging

Deze eis van Perez weerhoudt Red Bull mogelijk van contractverlenging

19 april - 14:00
15

Waar het silly season in de Formule 1 normaliter halverwege het seizoen begint, was het begin 2024 al in volle gang. Sergio Perez denkt – en hoopt misschien wel – dat hij er samen met Red Bull Racing snel uit komt over een eventuele contractverlenging. Als hij zijn huidige vorm vasthoudt, ziet Helmut Marko weinig reden om hem die niet te geven. Toch lijkt er één eis in de weg te liggen.

Perez en Red Bull zijn het nog niet eens

Zowel Marko als Red Bull-teambaas Christian Horner hebben al gezegd dat Perez op dit moment alles doet wat hij moet doen om een contractverlenging te krijgen. Een belangrijke eis waar de partijen het echter nog niet over eens zijn, is de duur van het contract. Perez aast op een tweejarige verlenging, Red Bull lijkt daar minder happig op.

“Ik denk dat het heel logisch is dat mijn volgende contract minstens twee jaar duurt, want de regels veranderen drastisch in 2026. Ik denk dat het voor een team tegenwoordig geen zin heeft om een coureur voor één jaar te contracteren en dan de deur open te laten, toch? Vooral volgend jaar zal er in de loop van het jaar veel ontwikkeling plaatsvinden, dus het is belangrijk om deel uit te maken van een langetermijnproject”, vertelt Perez aan de Mexicaanse tak van ESPN.

Marko: 'Perez heeft specifieke eis voor Red Bull-contract'

Marko gaf eerder aan dat Perez bezig was aan zijn beste seizoen bij Red Bull tot nu toe, maar stelde ook dat de Mexicaan wellicht motivatie haalde uit de onzekerheid over zijn toekomst in F1. Wel ziet de 80-jarige Oostenrijker Perez op dit moment als de beste kandidaat voor het zitje naast Max Verstappen in 2025, mits hij zijn huidige vorm vasthoudt.

“Zolang Checo in zo'n goede vorm is als nu en hij komt met redelijke voorwaarden voor een verlenging, is er echt niets tegen hem in te brengen”, laat Marko weten aan OE24. Gevraagd welke voorwaarden Perez stelt voor een nieuw contract, wijst hij met name op één specifieke eis: “Zijn eisen gaan vooral over de duur van het contract.”

In aanloop naar de Grand Prix van China verklaarde Marko dat zijn team ook gesprekken voerde met Carlos Sainz, die in 2025 plaats moet maken voor Lewis Hamilton bij Ferrari. Hij stelde echter dat Red Bull niet kon opboksen tegen het aanbod van Audi. Bovendien gaf hij aan dat Sainz erg gekwetst was toen Red Bull Verstappen boven hem verkoos. Horner stelde op zijn beurt dat dergelijke uitspraken ‘ongepast en pure speculatie’ zijn.