F1 Nieuws

Perez lijkt meerjarige deal te kunnen vergeten bij Red Bull

Perez lijkt meerjarige deal te kunnen vergeten bij Red Bull

8 april - 13:41
6

Er gaan veel geruchten over wie er in het tweede Red Bull-zitje terechtkomt volgend seizoen. Het contract van Sergio Perez loopt af en andere teams kijken met grote belangstelling naar de ontwikkelingen rondom de Mexicaan. Topadviseur Helmut Marko vertelt tegenover Oe24 dat hij zich niet laat opjagen door andere teams.

Al heel lang gaat het over de toekomst van Perez bij Red Bull. Vorig jaar kwamen er geruchten op gang dat de Mexicaan in 2024 al niet meer voor het team zou rijden. Ondertussen zit Perez er nog steeds, maar gaat het wel veel over het aflopen van zijn contract na 2024. Er zijn veel coureurs waarvan het contract afloopt en dus kijkt Red Bull goed rond.

Marko over toekomst Perez bij Red Bull Racing 

Audi zou zich al roeren op de markt en het Silly Season daarmee al vroeg in gang zetten. Marko laat zich door al die ontwikkelingen echter niet onder druk zetten om zelf ook al vroeg een beslissing te maken over de line-up voor 2025: “We laten ons niet onder druk zetten. Audi [dat in 2026 in zal treden in de Formule 1] wil blijkbaar een beslissing maken. Wij bekijken alles op ons tempo. Als we genoeg overzicht hebben, beslissen we over onze coureurs.” 

Vervolgens benadrukt de topadviseur dat een langer verblijf voor Perez ook een mogelijkheid is: “Alles is een optie. Ons team doet het momenteel erg goed. Als hij [Perez] een contract voor twee jaar heeft, bestaat het risico dat hij verslapt'', besluit Marko. Daarmee lijkt Perez een meerjarige deal wel te kunnen vergeten.