Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko trekt verheugd conclusies na dominante prestatie Verstappen

Helmut Marko is hartstikke tevreden na de overwinning van Max Verstappen tijdens de sprintrace in China. De Oostenrijker ziet dat Red Bull het weer voor elkaar heeft.

Verstappen sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Vanaf P4 stoof Max Verstappen naar de zege tijdens de sprintrace in China. Na wat aanpassingen waren de batterijproblemen verholpen en ging de 26-jarige Nederlander simpel voorbij aan Fernando Alonso en Lewis Hamilton.

Toch zal Red Bull vooral tevreden naar Verstappen zijn racepace kijken. Na de eerste vrije training waren er nog wat twijfels, maar zijn voorsprong op Hamilton bedroeg uiteindelijk 13 seconden. Red Bull-adviseur Helmut Marko denkt dat het team de optimale set-up heeft gevonden.

"We gaan ervan uit dat onze auto nu optimaal is qua set-up in droge omstandigheden", vertelt Marko in een korte reactie bij ServusTV. "Alleen toen het nat werd tijdens de sprintkwalificatie, ging het niet helemaal de goede kant op. Ik denk dat de bandenspanning van Max te laag was, waardoor de temperatuur niet opliep."

De Oostenrijker kijkt positief uit naar de kwalificatie en de race. "We bevinden ons in een goede positie. Dan hebben we daar ook nog eens Max bovenop, dus het moet lukken."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"