Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko voorziet ommekeer Red Bull in Japan: "Met Verstappen kun je dat compenseren"

Na twee keer een 1-2 in de eerste twee races van het seizoen was de GP van Australië voor Red Bull een flinke domper. Helmut Marko ziet zijn team in Japan echter alweer het veld aanvoeren.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het uitvallen van Max Verstappen en een vijfde plek voor Sergio Perez. De GP van Australië was op zijn zachtst gezegd niet wat Red Bull ervan verwachtte. Gelukkig voor Max Verstappen en co. wacht bij de GP van Japan alweer een herkansing. Adviseur Helmut Marko ziet zijn team daar wel weer heft heft in handen nemen.

"Allereerst moeten we de oorzaak van dit remfalen (bij Verstappen, red.) vinden en ik denk dat we daar genoeg tijd voor hebben. Wat betreft de set-up, ik denk dat onze uitdagingen specifiek waren voor dit circuit. Ik denk niet dat het een algemeen probleem is", zegt de Oostenrijker tegen Servus TV.

Marko verwacht dat in Suzuka de coureur juist weer de doorslag gaat geven. "Japan is een heel ander circuit, het is een echt rijderscircuit met heel veel snelle bochten, Max heeft dat vorig jaar bewezen. En onze problemen waren, hoop ik, specifiek voor Melbourne. Vanuit dat oogpunt denk ik dat we optimistisch kunnen zijn. Het sterke Ferrari is zeker een gevaar. Maar dat is iets wat je met Max weer onder controle kunt pareren als we geen problemen hebben."

Ook van RB verwacht Marko weer veel in Japan. "Het wordt een thuisrace voor Yuki. Volgens een recent onderzoek is hij de populairste coureur ter wereld onder jongeren tot 18 jaar. Dat kan wat worden! Bovendien zou het circuit van Suzuka geschikt moeten zijn voor de auto's van RB."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Senna De dood die volgens Ecclestone het einde van de F1 zou betekenen