F1 Nieuws

Marko zag 'wanhoop' bij Mercedes tijdens kwalificatie in Miami

Marko zag 'wanhoop' bij Mercedes tijdens kwalificatie in Miami

5 mei - 00:10
8

Helmut Marko is in zijn nopjes na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. De Oostenrijkse adviseur van Red Bull Racing is vooral lyrisch over de prestatie van Max Verstappen. De Nederlander pakte pole position, ondanks de uitdagende omstandigheden op het circuit in Miami. Hij is overigens wel kritisch op Perez, die als vierde eindigde. 

Marko legde voor de microfoon van ORF uit wat deze kwalificatiesessie zo lastig maakte. “Het belangrijkste was om de banden niet te overbelasten in de eerste sector, zodat je in het laatste deel van de ronde nog grip hebt. Maar kijkend naar de tijden en het geklaag van alle rijders, waren de omstandigheden voor niemand optimaal.”

Marko zag wanhopig Mercedes en worstelende Perez

“Max vond de juiste compromis”, legt Marko uit. Hij vervolgt: “Mercedes switchte zelfs naar mediums, dat getuigt van wanhoop. Maar het laat ook zien dat niemand het onder controle had. Gelukkig wist Verstappen zich wel raad met de lastige condities.”

Tot slot is de Oostenrijker nog kritisch op Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen. “Het is lastig om de juiste balans te vinden tussen precisie en zo hard mogelijk rijden. Er komt ook wel een beetje geluk bij kijken, want als je een keer glijdt is het meteen over. Perez managede het niet zo goed als Max dat deed.”