Marlboro wil dreamteam Ferrari

[photo1]De hoofdsponsor van Ferrari wil Michael Schumacher en Kimi Raikkonen volgend jaar samen bij Ferrari hebben rijden. Volgens geruchten is het hoge salaris van beide coureurs een probleem voor Ferrari, Marlboro wil bijspringen om aan de eisen van beide coureurs te kunnen voldoen.

Michael Schumacher verdiend op dit moment jaarlijks bijna 40 miljoen Euro per jaar, de zevenvoudige wereldkampioen wil zeker geen salaris inleveren als hij zijn contract bij Ferrari verlengd. Raikkonen verdiend bij McLaren op dit moment naar verluidt ongeveer 25 miljoen Euro per jaar, mocht de Fin naar Ferrari komen dan wil hij zeker hij een verbeterd salaris.

Marlboro is volgens het blad Autosport bereid 70 Miljoen Dollar uit te trekken om Raikkonen en Schumacher volgend jaar samen bij Ferrari te laten rijden. Dit zou slecht nieuws zijn voor Felipe Massa, de Braziliaan zou dan immers plaats moeten maken voor Raikkonen.

Marlboro is overigens nog een van de weinige tabaksfabrikanten die sponsort in de Formule 1. Er zijn nog maar enkele Grand-Prix waar het maken van tabaksreclame toegestaan is. Marlboro betaald Ferrari jaarlijks nog grote sommen geld om witte vlakken op de auto te mogen hebben, deze witte vlakken worden namelijk geassocieerd met Marlboro.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading