Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Martin Brundle: Mercedes’ correlatieproblemen ‘zeer zorgwekkend’ na teleurstellende Japanse GP
F1 nieuws

Martin Brundle: Mercedes’ correlatieproblemen ‘zeer zorgwekkend’ na teleurstellende Japanse GP

30
Martin Brundle
Foto: Jen Ross

De worsteling van Mercedes in Suzuka

Sky Sports F1’s Martin Brundle heeft de correlatieproblemen van Mercedes als “zeer zorgwekkend” omschreven na een teleurstellende Japanse Grand Prix. Mercedes behaalde hun slechtste resultaat in Suzuka in meer dan een decennium, waarbij George Russell als zevende eindigde en Lewis Hamilton twee plaatsen lager in negende positie. Voor Hamilton is dit het eerste jaar in zijn 17-jarige F1-carrière dat hij niet hoger dan de zesde plaats is geëindigd in de eerste vier evenementen van het jaar. Dit markeert een significante tegenslag voor het team, dat in het verleden dominant was in de Formule 1.

De uitdagingen van het begrijpen van de auto

Mercedes heeft toegegeven dat de cijfers en resultaten die ze in de windtunnel zien niet overeenkomen met de prestaties op de baan. Dit probleem benadrukt de complexiteit en de uitdagingen die het team ondervindt bij het afstemmen van hun auto op de huidige regelgeving. Brundle benadrukte de ernst van de situatie door te wijzen op de vele slimme mensen, middelen, prestatietools en het budget dat Mercedes tot zijn beschikking heeft. Ondanks deze middelen lijkt het team moeite te hebben om de auto consistent te laten presteren.

De strijd met de grondeffectauto’s

Een van de grootste uitdagingen voor Mercedes lijkt de aanpassing aan de grondeffectauto’s te zijn, die nu al drie seizoenen onderdeel zijn van de Formule 1-regelgeving. Brundle merkte op dat Mercedes soms lijkt te denken dat ze de auto hebben geperfectioneerd, met positieve signalen tijdens de trainingen, maar dat ze nog steeds problemen ondervinden met porpoising (het stuiteren van de auto) en inconsistenties in de prestaties van sessie tot sessie en van race tot race. Deze inconsistentie en het onvermogen om de prestaties te repliceren, vormen een grote frustratie en zorg voor het team.

De visie van Toto Wolff en Karun Chandhok

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, uitte zijn frustratie na de Japanse Grand Prix door de prestaties van de auto tijdens de eerste stint op de harde banden als “atrofisch” te beschrijven. Ondanks deze teleurstelling merkte hij op dat de auto sneller wordt en dat de prestaties veel beter waren dan de uiteindelijke resultaten doen vermoeden. Karun Chandhok, daarentegen, gaf aan enigszins verbaasd te zijn over de opmerkingen van Wolff. Hij wees op de aanzienlijke achterstand van Mercedes, zelfs zonder de dominantie van Red Bull in overweging te nemen, wat duidt op een diepere frustratie binnen het team over hun huidige situatie.

Deze analyse van de huidige staat van Mercedes in de Formule 1 onderstreept de complexiteit en uitdagingen van de sport. Terwijl het team zich voorbereidt op de volgende races, waaronder de terugkeer van de Chinese Grand Prix, blijft de vraag hoe Mercedes deze problemen zal aanpakken en of ze in staat zullen zijn hun prestaties te verbeteren in de loop van het seizoen.

Gerelateerd nieuws

Nico Hülkenberg racet vanaf 2025 voor Stake F1 Team KICK Sauber

Nico Hülkenberg zal vanaf 2025 deelnemen aan de Formule 1-races voor Stake...

Carlos Sainz’ keuze voor F1 2025: tussen Red Bull en Mercedes

Overwegingen rondom de teamkeuze voor Carlos Sainz Carlos Sainz staat voor een...

Max Verstappen waarschuwt voor meer sprintweekenden in de Formule 1

De evolutie van het sprintweekend Als China het eerste van zes Formule...

Adrian Newey verlaat Red Bull na bijna twee decennia van succes in de Formule 1

Adrian Newey: het brein achter Red Bulls succes Adrian Newey, de legendarische...

Horner onthult het ‘bovenmenselijke’ geheim van Verstappen

Seizoensstart van Red Bull in 2024 Red Bull heeft zijn dominante start...

Formule 1-coureur in gevaar zijn baan te verliezen door Mercedes-baas Toto Wolff

Toto Wolff’s plannen voor Mercedes Toto Wolff blijft druk bezig met het...

Frustratie bij Aston Martin door inconsistente strafbeslissingen in Formule 1

Kracks kijk op de recente straffen in de Formule 1 Tijdens de...

Voorstel voor aanpassing van het puntensysteem in Formule 1 voor 2025 besproken tijdens commissievergadering

Nieuwe discussies over uitbreiding van puntenposities Een voorstel om de puntenverdeling binnen...