Marussia hoofdsponsor Virgin

De Russische sportwagenfabrikant Marussia is de komende 4 jaar de hoofdsponsor van Virgin Racing. Virgin benadrukte vandaag tijdens de persconferentie in Abu Dhabi dat het team niet verkocht is, wel zal het team volgend jaar officieel als Marussia Virgin Racing door het leven gaan.

Marussia was dit jaar al sponsor van Virgin F1. De Russiche sportwagenfabrikant wordt geleid door Nikolai Fomenko, Fomenko is een voormalige coureur en TV-presentator van de Russische versie van Topgear.
“We kunnen nu eindelijk zeggen dat we ons eigen team hebben in de Formule 1. Het was geen makkelijke beslissing voor ons. Ik wil geen bedragen noemen, maar het gaat hier om veel geld, geloof me.”

Met het geld van Marussia is de toekomst van Virgin zeker gesteld. Aangenomen wordt dat Marussia ook de aandelen van de Britse bank Lloyds in het team van Virgin heeft overgenomen.

Zeker is dat Timo Glock volgend jaar voor het team rijdt, wie de teamgenoot van de Duitser zal worden is nog een groot vraagteken. Giedo van der Garde en Jerome D’Ambrosio werden recentelijk nadrukkelijk met het team in verband gebracht. Virgin Racing liet echter weten geen haast te maken met de coureurskeuze voor 2011.

Fomenko reageerde opvallend genoeg op de persconferentie nog wel op een vraag van een Russische journalist of Renault – coureur Vitaly Petrov voor volgend jaar een optie zou zijn.
“Natuurlijk hebben wij interesse in Vitaly Petrov, hij is enorm getalenteerd. Maar wij kunnen hem op dit moment nog geen goede auto bieden, die heeft hij nodig. Hier moeten we nog één jaar mee wachten.”

(pg)

Loading