Massa naar Sauber

[photo1]Felipe Massa rijdt de komende twee jaar voor Sauber, vandaag ondertekende de Braziliaan een contract bij de Zwitserse Formule 1 renstal. Massa zal de teamgenoot van Gaincarlo Fisichella worden.

Dit betekent dat Sauber volgend seizoen met een geheel nieuwe coureurs line-up aan de start zal staan. Nick Heidfeld en Heinz Harald Frentzen kunnen beiden op zoek naar een ander stoeltje. Massa reed in 2002 ook al voor Sauber, hij werd toen vervangen omdat hij te onervaren zou zijn. Na een jaar testen bij Ferrari lijkt Massa nu wel over deze benodigde ervaring te beschikken.

“Eind 2002 heb ik al tegen Massa gezegd dat hij erg snel was”, aldus teambaas Peter Sauber. “Ik hem toen geadviseerd om niet voor een ander team te tekenen maar om een jaar te testen bij Ferrari om ervaring op te doen. Massa heeft veel van Michael Schumacher kunnen leren, ik ben ervan overtuigd dat hij nu echt klaar is voor de Formule 1.”

Felipe Massa is erg blij met zijn terugkeer in de Formule 1.
“”Het jaar bij Ferrari is zeer waardevol geweest. Maar mijn doel blijft om Grand-Prix te kunnen rijden, ik ben ook dolblij dit weer bij Sauber te kunnen doen. Ik heb al een mooie tijd met ze gehad, ik weet zeker dat het team alles in huis heeft om succesvol te worden.”

Peter Sauber verwacht veel van zijn nieuwe coureurs line-up.
“Giancarlo Fisichella is een van de beste Formule 1 coureurs die er zijn, na zijn jaar bij Ferrari verwacht ik nu ook veel van Massa.”

Loading