Massa voelt zich bestolen van wereltitel in 2008

Voor Felipe Massa heeft de uitspraak in de zaak Piquet Jr en Renault een bittere nasmaak opgeleverd. De van hoofdletsel herstellende Braziliaan voelt zich naar eigen zeggen bestolen van de wereldtitel in 2008, omdat de FIA geen enkele wijziging heeft aangebracht in de uitslag van de gemanipuleerde race in Singapore.

Massa reed souverijn aan de leiding van die race op het moment dat Piquet Jr de boze plannen van zijn teamleiding uitvoerde. Safety car was het gevolg en Massa moest noodgedwongen zijn strategie aanpassen en besloot direct binnen te komen voor zijn eerste stop. In de hectiek die door de nieuwe situatie in de race ontstond, beging het team van Ferrari een blunder door Massa te vroeg vrij te geven. Gevolg: Massa ging er met de brandstofinstallatie vandoor en verloor kostbare tijd waardoor hij uiteindelijk buiten de punten finishte.

“In de voetballerij zie je dat alle wedstrijden die onder leiding stonden van corrupte scheidsrechters ongeldig worden verklaard. Juventus werd in Italie zelfs teruggezet naar de Serie B. In de Formule 1 sturen ze alleen Flavio Briatore naar huis. Ik snap dit niet en vindt dit niet correct. Al het vuile spel dat gespeeld is heeft de uitslag van het kampioenschap beinvloed. Het kampioenschap dat ik op slechts een punt verloor”,aldus Massa.

(SW)