Max Biaggi test MidlandF1

MotoGP-coureur Max Biaggi heeft vandaag een MF1-Toyota wagen getest op het circuit van Silverstone. De Italiaan, ook wel “De Romeinse Keizer” genoemd, reed negen probleemloze ronden op het Britse asfalt.

“Het was een fantastische ervaring. Het was wel lastig met dit weer, maar toch waren de grip en de kracht van deze auto erg indrukwekkend. Het is net een groot speeltje, een grote go-kart. Ik ben niet tot de limiet gegaan. Maar ik ben snel genoeg gegaan om te zien wat deze auto kan,” vertelde Biaggi na afloop.

De test van Biaggi werd in drieën gesplitst: een installatieronde, gevolgd door een run van drie en een van vijf ronden. Tussen de tweede en de derde run werden er nieuwe Bridgestone regenbanden gemonteerd.

“Ik zou de F1 graag vergelijken met de MotoGP, maar dat kan niet. Op een motor ben ik vrij, het voelt alsof ik dans om hard te gaan. In een F1-auto zit je vastgebonden, een rare ervaring voor mij,” aldus Biaggi.

Het team heeft vooralsnog geen tests meer gepland met Max Biaggi, maar hij als het aan de Italiaan ligt, komt het er nog een keer van “Ik zou graag nog een keertje testen, het liefste als het droog is.”

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading