Formule 1

Max Verstappen slaat na uitvalbeurt keihard terug in Suzuka: "De auto werd steeds beter"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 april 2024 07:18

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Japan met gemak gewonnen. De Nederlander bepaalde de hele race het tempo en won met ruim dertien seconden voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez. Ook hield hij Carlos Sainz achter zich. Verstappen was opgelucht om na zijn uitvalbeurt in Melbourne zijn derde opeenvolgende Japanse Grand Prix op zijn naam te schrijven.

Max Verstappen Suzuka

“Het was erg goed", begint de winnaar na de race voor de camera van Mark Webber. "De starts waren het belangrijkste. De auto werd gedurende de race steeds een beetje beter. De auto was goed, de banden waren goed en de strategie was goed. De vorige race was een beetje jammer, maar om hier in Honda-land terug te slaan is erg goed.”

De volgende race wordt verreden in China, waar ook de eerste sprintrace van het seizoen wordt gereden. De Formule 1 was voor het laatst in 2019 in China, dus met slechts een vrije training zal het voor iedereen wennen zijn: “Ik verwacht dat het erg hectisch zal worden. We zijn er al heel lang niet geweest. Met één vrije training zal het erg moeilijk zijn voor iedereen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS