Mazzacane naar FIA F3000

Voormalig Prost en Minardi coureur Gastón Mazzacane zal in 2003 rijden in het FIA Formule 3000 kampioenschap. De Argentijn heeft een contract getekend bij het Spaanse BCN Competición, dat Coca Cola Nordic Racing overgekocht heeft, BCN Competición staat onder leiding van Enrique Scalabroni en Jaime Pintanel. Enrique Scalabroni is ex-directeur en ontwerper van het failliete Asiatech, Jaime Pintanel heeft vijf jaar ervaring als manager van Spaanse GT en Formule Nissan 2000 teams, waar ook enkele kampioenschappen gewonnen zijn.

Mazzacane probeerde in 2002 nog terug te keren in de Formule 1. Naar eigen zeggen had hij een contract met Phoenix Grand Prix, dat de restanten van het ter ziele gegane Prost had gekocht. Echter een serieuze poging om aan Grand Prix deel te nemen is er door een afwijzende houding van de FIA niet geweest. Na een kortstondige Formule 1 carriere verdween Mazzacane in de anonimiteit.

Enrique Scalabroni
“Gaston is een erg snelle en betrouwbare coureur. Zijn Formule 1 ervaring is zeer waardevol voor ons ontwikkelinsprogramma, hij zal ook als maatstaaf fungeren voor andere jonge coureurs die momenteel bij ons willen rijden.”

Jaime Pintanel
“Dit is een mooie uitdaging voor ons, dat we een hoog gekwalificeerde technische staf hebben maakt het nog belangrijker dat we kunnen vetrouwen op een snelle topcoureur zoals Gaston. We hopen dat hij het hele jaar bij ons blijft. We hebben onze thuisbasis en organisatie in recordtijd opgezet, op slechts vijf minuten rijden van het Montmelo Circuit, we hopen een serieuze titelkandidaten te kunnen zijn.”

Loading