McLaren gaat Hamilton testen

Formule 3 coureur Lewis Hamilton liet gisteren op het circuit van Zandvoort weten dat hij aan het einde van dit jaar voor McLaren zal testen. McLaren wil de Engelsman evalueren, mocht de test goed verlopen dan maakt Hamilton een grote kans op een McLaren teststoeltje voor 2004.

“Mijn doel is Formule 1”, aldus Lewis Hamilton. “Ik sta al onder contract bij McLaren, ze begeleiden me en ondersteunen me financieel. Aan het einde van dit jaar zal ik in een van de Formule 1 bolides van McLaren testen. Het is nog niet bekend wat we volgend jaar gaan doen, dat is nog een groot vraagteken. Veel zal afhangen van de test.”

“Ik maak kans op een teststoeltje bij McLaren voor 2004, die kans moet ik met beide handen aanpakken. Ron Dennis heeft gezegd dat ik de eerste zwarte Formule 1 coureur kan worden. Daar denk ik nog maar niet aan. Ik werk hard en probeer het zo goed mogelijk te doen. Formule 3 is wel wat frustrerend omdat je nu eenmaal ervaring nodig hebt om het echt goed te doen. Nu rijden er jongens voor me die ik in karting allemaal verslagen heb. Maar goed dit is mijn eerste jaar, de ervaring komt nu en daardoor zullen de resultaten beter worden.”

Hamilton staat al enkele jaren onder contract bij Mercedes en staat in Engeland als een van de grootste autosport talenten bekend. Daarnaast is Hamilton voor teams zeer interessant, de Engelsman zou namelijk wel eens de eerste zwarte Formule 1 coureur kunnen worden.

Loading