McLaren geeft strijd om titel op

Volgens de teambaas van McLaren, Martin Whitmarsh is het gedaan voor dit seizoen. Voor het team is het niet meer klaar te spelen om dit seizoen de titel te verdedigen van Lewis Hamilton.
Whitmarsh gaat zelfs nog een stapje verder, zo denkt hij dat het nog wel even zal duren voor het team weer op het podium te vinden is.

Het huidige Formule 1 seizoen kende een zeer slecht begin voor McLaren, zo waren ze tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Australië niet in de top tien te vinden. Tijdens de race wist Hamilton goed naar voren te rijden, aan het einde van de race kreeg hij de derde plaats toegewezen ten koste van Jarno Turlli. Echter werd dit weer teruggedraaid en werd Hamilton gediskwalificeerd, dit kwam door een inhaalactie op Turlli, waar na de race veel onduidelijkheid over was vanuit het McLaren kamp naar de wedstrijdleiding van wat er precies gebeurt was.

Tijdens de raceweekends van Spanje en Monaco ging het nog redelijk goed bij McLaren en leek er een lichte progressie te zijn. Maar in Turkije was het team nergens te bekennen, de vrije trainingen ging nog redelijk, maar tijdens de kwalificatie en race waren de beide McLaren coureurs helemaal weg. Uiteindelijk finishte ze als dertiende en veertiende.

Ook prees de teambaas van McLaren, de Brit Jenson Button voor zijn uitstekend presteren tot nu toe.
“ Hij verdient het ook na al die zware jaren. Het team heeft hem een uitstekende bolide gegeven waarmee hij op weg is naar de wereldtitel. Wij moeten ervoor gaan zorgen dat we er volgend jaar weer helemaal bij zijn. Het is nu zeer belangrijk al onze tijd en energie goed te besteden.” Aldus Whitmarsh
Verder laat Whitmarsh weten dat ondanks het zwaaien van de witte vlag het wat hem betreft meteen zegt dat McLaren niet meer probeert dit seizoen nog races te winnen. “Wij hebben het net als Ferrari lastig, dit door wat er de afgelopen jaren gebeurde. Maar we zijn een raceteam en we geven niet op, dit zit immers in ons bloed.”

Het hele seizoen gaat het al niet echt lekker voor de beide McLaren coureurs, wel behaalde ze tot nu toe nog 13 kampioenschappunten echter is dit voor een fabrieksteam wat vorig seizoen nog kampioen werd ver beneden pijl.

Loading