Meer nieuws over Van Dam

De 15-jarige Nederlander Carlo Van Dam is inmiddels naar het Portugese Estoril vertrokken om daar voor Renault te gaan testen. Op woensdagavond zal Van Dam weer in Nederland zijn, F1news.nl zal dan een interview met het afnemen.

Van Dam heeft nog geen enkele single-seater ervaring, de overige 5 deelnemers die voor Renault gaan testen hebben dit wel. De Fransman Eric Salignon is zelfs Frans Formule Renault kampioen. De overige 4 deelnemers die ook voor Renault mogen testen hebben allen single-seater ervaring.

Vrijdag zou Van Dam eigenlijk voor DB.R racing (een Formule Ford team) testen om wat ervaring in een single-seater op te doen en zich tevens voor te bereiden op de test met Renault. De Ford Zetec motor plofte echter al op vrijdagmorgen, Van Dam kwam dus niet aan rijden toe.

Morgen zal de testsessie van Renault beginnen, Van Dam die voor het team van Peter De Bruijn kart, waar ook bijvoorbeeld Kimi Raikkonen vandaan kwam zal de komende dagen moeten presenteren om te laten zien wat hij nu echt kan.

Loading