Meer over Honda

De laatste dagen komen er steeds meer berichten over de mogelijke redding van het Honda F1 team naar buiten. Volgens de laatste berichten zou Ross Brawn zijn personeel inmiddels de opdracht hebben gegeven om de auto’s klaar te maken voor de eerste Grand-Prix in Australië.

Mercedes zou de motorenleverancier worden van Honda F1. De Duitsers zouden nog wel een bankgarantie willen hebben van Brawn. Naar verluidt zou Mercedes 7,5 miljoen Euro vragen om het team het hele seizoen van motoren te voorzien.

Aan de andere kant zou Honda F1 bijna 25 miljoen Euro aan het budget hebben, bij lange na niet genoeg om een seizoen te kunnen rijden. Met 25 miljoen Euro zou het team alleen aan de eerste vier Grand-Prix kunnen deelnemen. Het team zou daarbij alles op alles willen zetten om in die tijd het budget voor 2009 op orde te krijgen.

De Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas, sponsor van Bruno Senna, zou voor het overgrote deel verantwoordelijk zijn voor het budget. Petrobas was in het verleden sponsor van Williams en ook in de Formule 3000 actief met een eigen team. De Brazilianen spraken eerder al met het Honda F1 over een mogelijke sponsoring van 2009.

Enkele andere persoonlijke sponsoren van Senna zouden ook nog garant staan voor enkele miljoenen. Vooralsnog lijkt Honda F1 dus enkel een tussenoplossing te hebben gevonden waarbij het bijna volledig afhankelijk is van Bruno Senna en zijn sponsorgeld.