Meer over India Force F1

Langzaam maar zeker word er steeds meer duidelijke over India Force F1, het voormalige Spyker F1. Duidelijk is dat het Nederlandse tintje aan het team, ondanks dat het team 50% eigendom is van de Nederlanders Michiel en Jan Mol, zal minimaal zijn.

De dagelijkse leiding van het team zal in handen komen van Vijay Mallya. Mallya is erg duidelijk over zijn rol in het team.
“Ik ben de baas”, zo laat de Indiër weten tegenover Formule 1/ Racereport. “Ik heb drie van de 5 bestuurszetels. Het team is weliswaar maar 50% eigendom van mij, maar aan mijn inbreng zit ook een prijskaartje.”

“Ik ga net zoals te werk als bij mijn bedrijven. Ik zal het zittende management niet ontslaan maar ik zal ze begeleiden.”

Een ding is duidelijk, Mallya zit niet in de Formule 1 om geld te verliezen.
“Ik heb al genoeg onkosten met mijn boot en privé-vliegtuig. Als er in de Formule 1 geen geld verdiend kon worden dan waren er op dit moment ook geen 11 Formule 1 teams.”

De naam India Force F1 is inmiddels goedgekeurd. De naam is bedacht door Lodewijk Varossieau van GR8 Industries (ex-management Christijan Albers). In november zal het team voor het eerst gaan testen.

De bolides van het team zullen oranje worden, dit verwijst naar zowel India als Nederland, het team zal wel onder de Indische vlag gaan uitkomen.

Wie er allemaal voor het team gaan testen is nog niet officieel bekend, alleen van Giedo van der Garde en Adrian Sutil zijn op dit moment zeker dat ze in actie zullen gaan komen. De Nederlander heeft deze test nog tegoed uit zijn Spyker F1 periode. Het team denkt er overigens over om de eerste test met twee auto’s te gaan starten.

Loading