Meer over Manor F1

Het nieuwe Formule 1 – team Manor F1 ligt goed op schema. Het team, de grote onbekende van de drie nieuwe Formule 1- teams voor volgend jaar heeft voormalig Benetton en Simtek eigenaar (waar hij werkt met o.a. Jos Verstappen), aangetrokken als designer.

Wirth heeft een revolutionaire manier van ontwerpen en heeft de windtunnel helemaal links laten liggen. In plaats daarvan heeft Wirth gebruikt gemaakt CFD computer technologie, technologie die de gedragingen en luchtstroomlijnen van een chassis op het circuit kan simuleren.

Manor F1 ligt goed op schema en verwacht wordt dat het team voor kerstmis nog een persconferentie zal beleggen om verdere plannen bekend te maken. Het is een publiek geheim dat Manor dan Virgin zal presteren als hoofdsponsor, waarschijnlijk zal het bedrijf van Richard Branson ook een belang nemen in het team en de Formule 1 – renstal Virgin F1 dopen.

Manor F1 spreekt momenteel met Timo Glock, die ook in onderhandeling is met Renault, over een stoeltje voor volgend jaar. Naast Glock zijn de Ier Adam Caroll en de Braziliaan Lucas di Grassi kandidaten voor het team.

(pg)