Formule 1

Mentaliteitsverandering bij Red Bull voorspeld na verrassende McLaren-overwinning

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 mei 2024 19:12

De Formule 1 kan zich opmaken voor een titelgevecht. Jenson Button voorspelt dat de overwinning van McLaren in de Grand Prix van Miami Red Bull zal dwingen tot een 'heel andere manier van denken' omdat ze nu twee rivalen hebben.

Max Verstappen Red Bull Racing F1

In tegenstelling tot vorig seizoen, toen Red Bull alle Grands Prix op één na won, heeft het team uit Milton Keynes nu al twee verloren races in 2024. Carlos Sainz won in Australië, Lando Norris won afgelopen zondag in Miami. Het was een verrassend resultaat gezien de dominantie van Red Bull en Button denkt dat het de race om het kampioenschap kan doen ontbranden, omdat Red Bull nu zowel Ferrari als McLaren in de gaten moet houden.

“De upgrades die McLaren vorig jaar in Silverstone had, maakten een enorm verschil. Dat is het moeilijkste in de Formule 1. Je hebt allemaal geweldige mensen binnen het team, maar die correlatie, CFD, aero-simulaties, circuit - dat is enorm. Nu ze er vertrouwen in hebben, kunnen ze daarop verder bouwen en ik hoop dat het op de circuits ook werkt.”

“Hopelijk is de vorm van McLaren niet te veel circuitafhankelijk. De volgende paar circuits zijn heel anders, maar dit resultaat is geweldig en ik hoop echt dat het zo doorgaat. De komende races zullen we ze de hele tijd in de gaten houden. Red Bull zal ze in de gaten houden, en dus niet alleen Ferrari. Red Bull denkt heel anders over een raceweekend nu ze weten dat McLaren hen uitdaagt. Ze moeten de hele tijd alert zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS