F1 Nieuws

Mercedes heeft geleerd: ‘Deze fout gaan we in Miami niet meer maken’

Mercedes heeft geleerd: ‘Deze fout gaan we in Miami niet meer maken’

28 april - 10:00
27

Mercedes zit momenteel (ongewild) in een periode van leren: terwijl het seizoen inmiddels in volle gang is, kent het Duitse team de geheimen van de W15 nog steeds niet volledig. In Miami wacht over een week een nieuwe uitdaging, want onder de Amerikaanse zon wacht een circuit zoals er dit seizoen nog geen is geweest. James Allison, de technische baas van Mercedes, is dan ook benieuwd hoe zijn team het er daar vanaf gaat brengen.

De wedstrijd in China was er een waarbij de voorkant van de F1-bolides zwaar belast werden. In Shanghai waren er een hoop snelle bochten, die een uitdaging bleken voor de voorbanden. In Miami wachten de coureurs juist veel langzame bochten en het vele remmen maakt het zwaar voor de achterkant van de auto’s. “Onze uitdaging is om niet te herhalen wat we in China deden in Miami, want dit is echt een totaal ander circuit en vraagt een volledig andere aanpak”, aldus Allison.

'Hoofdrace geen plek voor ambitieuze ideeën'

Veel tijd om te puzzelen aan de set-up is er niet. Na de eerste en enige vrije training staat er namelijk de kwalificatie voor de sprintrace van zaterdag op het programma. “We gaan het plezier van weer een sprintweekend ervaren”, zegt Allison. “We hebben afgelopen keer (in China) ervaren dat als we ambitieus willen zijn, we dat moeten zijn in de sprintrace en conservatiever zijn in de hoofdrace, in plaats van andersom. Hopelijk krijgen we de auto goed, met de updates die we meebrengen naar Miami op een grid die zeker in in de kwalificatie zeer aan elkaar is gewaagd.”

Allison beseft in de aanloop naar de Miami Grand Prix dat een paar tienden in rondentijd een groot verschil kunnen maken. “Dus we kijken er enorm naar uit hoe dat gaat uitpakken", besluit de technische man van de Duitsers.