Formule 1

Mercedes heeft naar verluidt groen licht gegeven voor enorme Max Verstappen-deal die salaris Lewis Hamilton overschaduwt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2024 17:08

Het team van Mercedes heeft naar verluidt ingestemd met een absoluut topsalaris voor Max Verstappen, dat zelfs het salaris van Lewis Hamilton overstijgt.

Max Verstappen F1 Red Bull Racing


Max Verstappen staat tot eind 2028 onder contract bij Red Bulls, maar er zou een clausule in dat contract opgenomen zijn waardoor Verstappen kan vertrekken als senior adviseur en programmabaas Helmut Marko vertrekt. Mercedes ruikt dan een potentiële kans.

Met een onbezet Mercedes-stoeltje voor 2025, nu Lewis Hamilton zich voorbereidt op een overstap naar Ferrari, heeft teambaas Toto Wolff duidelijk gemaakt dat hij Verstappen 'graag' zou binnenhalen als vervanger van de zevenvoudig wereldkampioen.

Auto Motor und Sport beweert dat het team intern groen licht heeft gegeven voor een contractaanbod van Verstappen dat het salaris van Hamilton overtreft, inclusief bonussen.

In het rapport wordt ook gespeculeerd dat Verstappen met de huidige vorm van het team graag bij Red Bull blijft, maar dat dit zou veranderen als Marko vertrekt. Dit omdat de Oostenrijker eerder in het seizoen zinspeelde op zijn vertrek, maar al snel van toon veranderde te midden van de onrust buiten het circuit bij Red Bull, die sindsdien is bekoeld.

Maar, zoals Wolff zelf heeft toegegeven, Verstappen zal zich aangetrokken voelen tot het team met de beste auto, wat op dit moment Red Bull is en niet Mercedes. Verstappen heeft tot nu toe in 2024 drie 1-2-finishes uit vier races voor het team op zijn naam staan, terwijl Mercedes nog steeds niet zijn eerste podium van het jaar heeft behaald.

Auto Motor und Sport beweert dat het Verstappen-kamp weer bewijs moet zien van race-winnend potentieel bij Mercedes om deze teamwissel te overwegen.

De problemen aan het begin van het seizoen waren zeker een bittere pil voor Mercedes, dat had gehoopt dat hun nieuwe W15-auto hen zou terugbrengen in de titelstrijd, hoewel er sprake was van een doorbraak bij het vinden van het juiste operating window tijdens de Grand Prix van Japan - door Wolff een 'testrun' genoemd - waar ze op P7 en P9 eindigden.

De ontwikkelingsoorlog van 2024 moet nog beginnen en Mercedes zal enorme winst moeten boeken om Verstappen te bewijzen dat het zijn beste kans voor de toekomst is. Gelukkig voor Mercedes beweert Auto Motor und Sport dat het team geen haast heeft om een antwoord van Verstappen te krijgen, waardoor het de luxe van tijd heeft om de W15 te verbeteren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS