Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Mercedes lanceert ambitieus F1-sprintplan met bevestigde upgrades voor de Grand Prix van Miami
F1 nieuws

Mercedes lanceert ambitieus F1-sprintplan met bevestigde upgrades voor de Grand Prix van Miami

24
mercedes
Foto: Formula Today

Een waardevolle les uit de Chinese Grand Prix

Mercedes zal de fouten die ze maakten in de setup tijdens de Grand Prix van China dit weekend in Miami niet herhalen. Na een verkeerde richting te hebben gekozen in China, zal Mercedes nu voluit gaan tijdens de Sprint in Miami. De wijziging in de parc fermé-regelgeving voor 2024 stelt de teams in staat om setup-wijzigingen aan te brengen tussen de sprintwedstrijd en de kwalificatie voor de Grand Prix, een verandering die voor Mercedes in China verkeerd uitpakte. Lewis Hamilton kwalificeerde zich als tweede tijdens de Chinese GP Sprint, maar viel vervolgens terug naar de 18e plaats in de kwalificatie, voordat hij tijdens de race naar de negende plaats klom.

Dit gebeurde nadat Mercedes besloot om een andere setup-richting in te slaan na de Sprint, gericht op meer prestaties, wat echter averechts werkte en de prestaties van de auto schaadde. In de voorgaande jaren van het Sprint-format was dit niet mogelijk geweest – de parc fermé-regels betekenden dat de auto-setup vanaf na de eerste oefensessie vaststond, zonder dat de teams op enig moment daarna in het weekend wijzigingen mochten aanbrengen.

De overstap naar Miami brengt nieuwe uitdagingen met zich mee

Vanuit China, een van de circuits waar de voorzijde van de auto het meest wordt belast, gaat het team naar Miami, een circuit dat meer aan de achterzijde belast wordt. Onze uitdaging zal zijn om ervoor te zorgen dat we China niet proberen te herhalen in een Miami dat een heel ander beest is en andere dingen van de auto verlangt. James Allison, de technische directeur van Mercedes, zei dat er een waardevolle les is geleerd voor het Sprint-format van dit weekend in Miami. “Elk weekend dat je meemaakt, leer je dingen,” zei Allison in de debriefing van het team na het weekend in China.

“Het is een van de waarheden van F1, het is een leerwedstrijd en hoewel je een fabriek vol gereedschap hebt, een hoop rekenkracht, een hoop mensen die erover nadenken, is er geen betere plaats om over de auto te leren dan met de auto op het circuit waarvoor hij is ontworpen.” De tastbare reactie op de geleerde les is om het script om te draaien – probeer het meer drastische setup-experiment voor de minder belangrijke Sprint-run. “We genieten van een ander sprintweekend met deze tweede kans om twee keer te proberen, en we hebben zeker geleerd tijdens dit weekend dat als je ambitieus gaat zijn, ambitieus zijn in de sprintwedstrijd en het daarna afzwakken voor de hoofdrace in plaats van andersom,” voegde hij eraan toe.

Mercedes rolt nieuwe updates uit voor de W15 in Miami

Hij hoopt dat de upgrades die naar Miami worden gebracht het team goed zullen dienen in een grid dat, in ieder geval tijdens de kwalificatie, echt dichtbij is, waarbij een paar honderdsten soms het verschil kunnen maken en een paar tienden het verschil van de wereld zouden maken. “We kijken ernaar uit om te zien hoe dat allemaal uitpakt,” zei hij. Mercedes heeft upgradespakketten voor de auto en ook componenten die hopelijk het onderliggende balansprobleem dat moeilijkheden veroorzaakt, zullen verhelpen.

Hoewel het pijnlijk is om op deze manier na een weekend als dit te praten, moet ik me gewoon herinneren dat er races in de toekomst zullen zijn waarin we die dingen hebben uitgevoerd, waarin we weer meer op de voorgrond treden en waarin we vooruitgang boeken waarover het geweldig zal zijn om te praten. Die dag kan niet snel genoeg komen, besloot Allison.

Gerelateerd nieuws

Formule 1-coureurs roepen op tot herziening van “lachwekkend” strafpuntensysteem

Problemen rondom het huidige strafpuntensysteem Coureurs in de Formule 1 ontvangen strafpunten...

Russell ziet Verstappen graag als teamgenoot bij Mercedes in Formule 1

Veranderingen binnen Mercedes en Red Bull Mercedes is actief op zoek naar...

Sauber voegt belangrijke upgrades toe in Imola om problemen met pitstops op te lossen

Overzicht van Sauber’s huidige uitdagingen Het team van Hinwil, beter bekend als...

McLaren komt met verrassende ode aan Ayrton Senna tijdens de Grand Prix van Monaco

Ontdek de potentiële verrassing van McLaren McLaren lijkt iets groots te plannen...

Verstappen kritisch over F1 superlicentie puntenstelsel dat Antonelli blokkeert

Verstappens kritiek op het superlicentie systeem De Formule 1 vereist dat coureurs...

McLaren onthult verborgen gegevens over Oscar Piastri die Lando Norris zullen waarschuwen

De verrassende prestaties van Piastri tegenover Norris In de Grand Prix van...

McLaren: Titeluitdaging niet ondenkbaar is na recente successen

McLarens evolutie en toekomstige ambities McLaren heeft onlangs opmerkelijke successen geboekt in...

George Russell’s ‘agressieve’ vragen over de F1-kostenlimiet en zorgen over de Red Bull-voorspelling

George Russell’s zorgen over de dominantie van Red Bull Mercedes-coureur George Russell...