Formule 1

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziedend na Grote Prijs van Japan: “Volkomen belachelijk”

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 april 2024 13:32

Het lijkt maar niet te willen lukken bij Mercedes. Opnieuw beleefde hij ooit zo grote merk een tegenvallende race. George Russell en Lewis Hamilton zagen de concurrenten links en rechts voorbij vliegen. De zevende en negende positie was het hoogst haalbare in Suzuka. Toto Wolff is ziedend op de stewards, die het incident tussen Russell en Oscar Piastri niet serieus namen.

Toto Wolff Mercedes

Na vier races staat het team van Wolff op een teleurstellende vierde positie, met slechts 34 gescoorde punten. Dit is zonder twijfel de slechtste seizoenstart die het team sinds het turbo-hybride tijdperk meemaakte. Russell en Piastri waren verwikkeld in een flinke strijd, waar Russell laat remde in de laatste chicane en hierbij bijna toucheerde met de McLaren-coureur. Piastri sneed een deel van de chicane af. De stewards van de FIA onderzochten het moment, maar deelden geen straf uit.

Wolff is boos dat de stewards überhaupt hebben gekeken naar dit incident. In gesprek met Sky Sports neemt de Oostenrijkse teambaas geen blad voor de mond: "Het is volkomen belachelijk om dit te onderzoeken. Ik ben het doorgaans niet met honderd procent eens of oneens met een onderzoek, maar hier was niet eens contact en er was geen winst qua positie. Het is dus van de zotten!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS