Met een epoxy gietvloer maak je van je woonkamer de ultieme F1 paddock

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan hoe de verschillende paddock´s precies zijn ingericht. Eigenlijk zie je weinig hoe het daar precies aan toe gaat. De teams zijn doodsbenauwd dat er tijdens het filmen technologie uitlekt naar de tegenstander. Het zijn meestal maar korte flitsen die je als toeschouwer thuis voor de buis van deze ruimte te zien krijgt. Als je goed op internet zoekt krijg je soms een uniek kijkje in de keuken van de Formule 1. Heb je Netflix dan kun je je eigen favoriete team achter de schermen het hele seizoen volgen. Eigenlijk begint de opbouw van een paddock vanaf de vloer. Zo werden er in aanloop naar de eerste F1 wedstrijd in Zandvoort compleet nieuwe gietvloeren aangebracht. Wil je zelf je huiskamer ombouwen in de sfeer van de paddock begin dan met een epoxy gietvloer. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen van zo’n vloer zijn.

Ben je nieuwsgierig hoe die gietvloer voorafgaand aan de grand prix van Zandvoort werd gemaakt dan kun je dat makkelijk online vinden. De epoxy gietvloer is de meest robuuste en karaktervolle ondergrond die je maar kunt bedenken. Naar alle waarschijnlijkheid ligt er in de paddock van het Belgische Spa Francorchamps ook een gietvloer.

Ook met de nieuwe bolides van het seizoen 2022 zal de vloer van de paddock bestand moeten zijn tegen de meest extreme omstandigheden. In het heetst van de strijd zal de vloer het namelijk flink te verduren krijgen. Als team moet je er dan vanuit kunnen gaan dat je bijvoorbeeld niet zult uitglijden en dat de banden goede grip op de vloer hebben.

Natuurlijk zit je al helemaal klaar voor het seizoen 2022. Het beloofd weer een spannende strijd te worden tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Toch zullen er dit jaar verrassende outsiders naar voren komen omdat het ontwerp van de Formule-1 auto’s aanmerkelijk veranderd is. Zo moet de aerodynamica er voor zorgen dat de rijders elkaar makkelijker in kunnen halen. Het voordeel van het nieuwe ontwerp is dat wie wil inhalen minder last heeft van de vuile lucht van degene die voor rijdt.

Mancave

Er zijn vast groepen van vrienden die dit jaar alle grandprixs van minuut tot minuut gaan volgen. Echter niet alle partners zitten er op te wachten dat de hele huiskamer tot mancave verbouwd gaat worden. Vaak is er echter wel genoeg ruimte in de garage om het één en ander aan te passen. Daarbij zal de teamstrijd dit seizoen weer in volle hevigheid losbarsten. Ga je je eigen mancave inrichten zorg er dan in ieder geval voor dat je je eigen paddockvloer van een stevige basis voorziet. Er zal beslist wel eens een flesje bier of een ander voorwerp over de vloer gaan. Een epoxy gietvloer is een echte aanrader. Deze vloer is niet alleen duurzaam maar ook slijtvast en laat geen vloeistoffen zoals bier door. Bovendien heb je er jarenlang plezier van. Het is zelfs mogelijk om in de vloer het logo van je favoriete team aan te brengen. Welke logo of kleur dat zal zijn zul je als vriendenploeg zelf moeten uitvechten.

Huiskamer

Kies je er voor om je woonkamer de uitstraling van een paddock te geven dan begin je vanaf de basis. Daarbij creëer je een soort industriële sfeer. Pak je de vloer aan, dan zou je kunnen kiezen voor een epoxy gietvloer. De muren kun je vervolgens bekleden beton ciré. Dit pleisterwerk heeft een stoere uitstraling en zorgt voor een slijtvaste en naadloze afwerking van je muur. Het geeft je muren een betonlook, maar is onderhoudsvriendelijk en bestand tegen vocht als je de champagne laat knallen en spuiten bij een overwinning van je favoriet. Daarna geef je het geheel kleur met Ferrari rood, Mclaren Oranje of Alpine blauw. Net van welk team je fan bent.