Michael Schumacher wint ook 200e Grand-Prix

De Formule 1 mag zich zo langzamerhand zorgen gaan maken. Michael Schumacher schreef vandaag onbedreigd de vijfde Grand-Prix van dit seizoen op zijn naam. Zijn concurrenten konden opnieuw geen vuist maken, alleen Jarno Trulli kon in de openingsfase van de Grand-Prix even voor vuurwerk zorgen.

Trulli die startte vanaf positie 4 had een wereldstart en pakte meteen de leiding. De overige coureurs komen allemaal goed weg. Na 7 ronden komen de eerste coureurs binnen om de reguliere pitstops te gaan maken. Barrichello rijdt nog enkele ronden door waardoor hij de leiding in handen krijgt.

Michael Schumacher komt door de eerste serie pitstop voor Jarno Trulli de baan op. De Duitser bout vervolgens zijn voorsprong uit, nadat teamgenoot Barrichello ook naar binnen moet pakt Schumacher de leiding.

Zsolt Baumgartner valt als allereerste coureur uit, hij spint van de baan. Jenson Button komt langzaam naar voren.

Na de tweede serie pitstops veranderd er vrij weinig. Oliver Panis krijgt een “drive through penalty” aan zijn broek omdat hij te snel door de pitsstraat reed. Op hetzelfde moment moet Heidfeld zijn race met motorische problemen opgeven en spint Gianmaria Bruni van de baan.

Enkele ronden na zijn “drive through penalty” moet Panis aan het einde van de pitsstraat opgeven. De derde serie pitstop brengt weinig verandering. Enkel de pitsstop van Barrichello verloopt niet helemaal perfect omdat de banden niet op tijd klaar stonden. Dit blijft echter zonder gevolgen omdat de Braziliaan de tweede plek stevig in handen heeft.

Cristian Klien stuurt zijn bolide met technische problemen in het gras en geeft op. Juan Pablo Montoya moet met remproblemen opgeven. Giorgio Pantano verlaat het strijdperk ook, de Italiaan kan zijn bolide nog net naar de pitsstraat brengen en kan daar vervolgens uitstappen.

Michael Schumacher wint zijn 200e Grand-Prix. Daarnaast evenaart hij het record van Nigel Mansell, deze coureur won de eerste vijf Grand-Prix van het seizoen 1992. Rubens Barrichello eindigt als tweede terwijl Jarno Trulli een mooie derde plek pakt.

1. Michael Schumacher Ferrari
2. Rubens Barrichello Ferrari + 13.2
3. Jarno Trulli Renault + 32.2
4. Fernando Alonso Renault + 32.9
5. Takuma Sato BAR + 42.3
6. Ralf Schumacher Williams + 73.8
7. Giancarlo Fisichella Sauber + 77.1
8. Jenson Button BAR + 1 ronde
9. Felipe Massa Sauber + 1 ronde
10. David Coulthard McLaren + 1 ronde
11. Kimi Räikkönen McLaren + 1 ronde
12. Mark Webber Jaguar + 1 ronde
13. Cristiano Da Matta Toyota + 1 ronde
14. Giorgio Pantano Jordan uitgevallen
15. Juan-Pablo Montoya Williams uitgevallen
16. Christian Klien Jaguar uitgevallen
17. Olivier Panis Toyota uitgevallen
18. Nick Heidfeld Jordan uitgevallen
19. Gianmaria Bruni Minardi uitgevallen
20. Zsolt Baumgartner Minardi uitgevallen

Loading