Midland bevestigt vijfde testcoureur

[photo1]Het wordt steeds drukker bij Midland F1 Racing, vandaag bevestigde het team haar vijfde testcoureur. De Italiaan Fabrizio Del Monte die in december vorig jaar voor het team testte is officieel benoemd als test -en reservecoureur van Midland F1.

“We zijn blij Del Monte in ons team te hebben”, aldus teambaas Collin Kolles. “Hij heeft laten zien snel te zijn en veel kennis te hebben tijdens zijn test in Jerez met ons team in december vorig jaar. We kijken er naar uit om hem tijdens de Grand-Prix weekenden in actie te zien.”

Del Monte reed vorig jaar twee Champcar races en werd in 2004 in het EuroF3000 kampioenschap nipt verslagen door onze landgenoot Nicky Pastorelli.

Volgens ons is het nog maar de vraag of we Del Monte tijdens Grand-Prix in actie gaan zien, naast de Italiaan heeft Midland F1 Sutil, Rusinov, Winkelhock, en Mondini al als testcoureurs onder contract staan. Het is dus dringen voor de derde bolide bij het Russiche Formule 1 team.

In Australië en Bahrein mocht Winkelhock de derde Midland besturen terwijl Mondini het in Maleisië mocht proberen. Het lijkt erop dat de coureur met de meeste muntjes binnenkort in de derde auto mag stappen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading