Midland F1 boekt kleine vooruitgang in Valencia

[photo1]De Midland M16 draait met Tiago Montiero achter het stuur momenteel zijn rondjes over het circuit van Valencia, het team probeert de afstelling van de auto verder te perfectioneren. Gisteren kwam Christijan Albers in actie, de Nederlander zei in een reactie kleine vooruitgang te hebben geboekt.

“Het was lastig gisteren”, aldus Christijan Albers. “Het waaide erg hard en dit beïnvloede de downforce van de auto. Toch hebben we een halve seconde van onze snelste tijd af gereden. We hebben vooruitgang geboekt maar dit is niet de grote stap waarop we hebben gehoopt, toch is het verbetering en dat is positief.”

Adrian Sutil die gisteren ook voor Midland testte kwam amper aan rijden toe. De bolide van de jonge testcoureur van de Russische Formule 1 renstal kreeg met een groot aantal technische problemen te kampen.

Tot nu toe lijkt het met de betrouwbaarheid van de auto wel goed te zitten, gisteren waren er weliswaar kleine technische problemen maar de rest van de week kon bijna het gehele testprogramma probleemloos worden afgewerkt. Wel heeft de auto wat problemen met de afstelling, vooral bij het insturen en aanremmen van bochten is de auto zeer nerveus.

Deze problemen worden veroorzaakt door een nieuwe wielophanging, het team heeft inmiddels data verzameld en is bezig deze te analyseren. Een woordvoerder van Midland zegt dat de auto door het testen nog sneller kan worden gemaakt, dit is nodig ook van tot op heden kan Midland de aansluiting met de rest van het veld nog niet echt vinden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading