Midland F1 Racing nu al in de problemen?

Midland F1 Racing dat onlangs bekende maakte in 2006 in de Formule 1 te willen debuteren kampt nu al met financiële problemen. Het team heeft te weinig geld om een zelf ontwikkeld chassis te bouwen.

Eerder waren er al twijfels over de bedrijven die achter Midland F1 Racing schuilen. Experts menen dat deze bedrijven te klein zijn om een Formule 1 project te financieren. Toch is er nog hoop, momenteel voeren medewerkers van het team gesprekken met diverse potentiële sponsoren, deze bedrijven afkomstig uit Canada en Rusland moeten voor extra budget zorgen zodat het chassis dit jaar nog uitgebreid kan worden getest.

Inmiddels is ook duidelijk dat de Mexicaanse CART coureur Mario Dominguez nauw bij het project betrokken wordt. EuroF3 teambaas Collin Kolles zal het gehele project met Carlin Motorsport en de voormalige WTC navigator Christian Geistdorfer gaan leiden.

Gary Anderson tekent momenteel het chassis. Volgens de laatste geruchten zal Ferrari Midland F1 Racing van motoren gaan voorzien. Grote vraag blijft dan natuurlijk hoe het team deze dure deal wil financieren als het nu al met een zeer beperkt budget werkt.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading