Midland wil Doornbos

[photo1]Robert Doornbos lijkt een grote kans te maken om volgend jaar Grand-Prix te rijden voor de Formule 1 renstal van Midland. Doornbos is nu derde coureur van Jordan dat volgend jaar Midland zal gaan heten.

Op het circuit van Barcelona heeft Doornbos manager Marco Zecchi afgelopen weekend een conceptcontract ontvangen van Midland. Het lijkt erop dat de Nederlander niet zoveel sponsorgeld hoeft mee te nemen om volgend jaar Grand-Prix te kunnen rijden. Naast Doornbos wil Midland F1 de Indiër Narain Karthikeyan ook graag voor het team behouden.

“Het is een gunstige aanbieding en ik ben zeer vereerd dat ik zo vroeg in het seizoen al een contract kan ondertekenen”, aldus Robert Doornbos in het Algemeen Dagblad. “Als het allemaal doorgaat, zal ik met een grote glimlach door het rennerskwartier lopen. Ik ben klaar om de racen.”

[photo2]Midland wil Doornbos al vroeg onder contract hebben om hem ook te betrekken bij het ontwikkelen van de bolide voor volgend jaar. Deze bolide wordt door de Italiaanse chassisfabrikant Dallara en de Jordan fabriek in Engeland ontwikkelt.

“De aanbieding is zeker niet slecht en gaat van Midland uit”, aldus Doornbos manager Marco Zecchi. ” Aan de andere kant is het contract ook niet super, want Robert moet nog steeds wat sponsorgeld meenemen. Ik heb nog even geen haast, want ik wil eerst weten hoe het staat met het chassis en de motoren van Midland. Robert heeft zijn toekomst in mijn handen gelegd, daarom mag ik in dit stadium geen fouten maken.”

“We hebben net vijf races in het seizoen achter de rug. Robert rijdt als testcoureur met volle brandstoftanks in amper twee uurtjes zijn raceronden en doet dat opvallend goed. Het is goed te ervaren dat zijn aanleg het team niet is ontgaan.”

“Red Bull heeft meer rijders dan auto’s, bij Sauber zullen Massa en Villeneuve waarschijnlijk gewoon doorgaan. En Karthikeyan heeft een contract voor twee jaar.

Daarnaast speculeert Zecchi ook over topteams, de Italiaan verwacht dat er bij de topteams wel enkele plaatsen vrij komen. Mocht de overgang van Button van B.A.R naar Williams niet doorgaan dan ziet de manager daar misschien mogelijkheden voor zijn pupil.
“Het is natuurlijk een dominospel, waarbij er meer stenen gaan vallen wanneer er één in beweging komt. We zullen het goed overleggen met zijn sponsor Har Muermans en met andere potentiële sponsors.”

Robert Doornbos wil nog niet al teveel speculeren, de Rotterdammer richt voorlopig op zijn testrol bij Jordan en zegt de details van het conceptcontract van Midland ook niet te kennen.
“Topteams nemen doorgaans geen debutanten en vooralsnog is er bij de andere teams weinig ruimte. Bovendien kan ik het uitstekend vinden met de monteurs en de andere mensen in het team. Het is heel prettig te ervaren dat je als testcoureur al zo vroeg in het seizoen wordt gewaardeerd. Nog voor het transferseizoen goed en wel is begonnen, heb ik al een contract in het vooruitzicht. Maar ik moet de markt voor mezelf natuurlijk nu niet verpesten.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading