Minardi begint seizoen met oude Cosworth

Op de spetterende Minardi Christijan Albers pre-launch heeft Paul Stoddart tegenover F1News.nl bevestigd dat Minardi de eerste drie races niet alleen met de auto van vorig seizoen zal rijden maar ook zal starten met een oudere Cosworth motor.

In Spanje hoopt Minardi drie nieuwe bolides gereed te hebben. Voor het eerst sinds 2001 zal er ook een nieuwe monocoque komen, in de Formule 1 de basis van een succesvol chassis.
“Ik heb de auto in de windtunnel gezien en hij ziet er prachtig uit”, aldus Paul Stoddart. “Qua uiterlijk lijkt onze nieuwe bolide erg op de Renault bolide. We gaan een grote stap voorwaarts maken en we hopen op te kunnen klimmen naar het middenveld. De eerste drie races rijden we nog met de auto van vorig jaar. In Spanje krijgen we van Cosworth precies dezelfde motor als Red-Bull. Deze motor is niet alleen betrouwbaarder maar heeft ook meer vermogen.”

“De eerste drie races rijden met een oudere motor van Cosworth. Cosworth heeft een speciaal programma opgesteld waardoor de motor langer mee kan zodat de betrouwbaarheid waar we volgens de nieuwe reglementen aan moeten voldoen gegarandeerd is.”

“Wie onze tweede rijder wordt? Ik zal je drie hints geven. Het is een Europese coureur, we presenteren hem volgende week, en hij heeft in verleden al voor Minardi gereden.”

“Is het dan Jos Verstappen? Nee Jos zal dit jaar niet voor ons rijden. Nicolas Kiesa? Vraag me dat volgende week nog eens”, verteld Stoddart met een grote glimlach op zijn gezicht.

De Minardi presentatie vindt dit jaar opnieuw in Hyde park in het Australische Melbourne plaatst. Op de donderdag voor de Grand-Prix is iedereen welkom, niet alleen de pers maar ook alle fans. In Australië zegt Stoddart er opnieuw een feest van te gaan maken. De teambaas vliegt met zijn team zelf naar Melbourne. Voor die tijd zal het team in ieder geval nog twee dagen op het circuit van Misano testen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading