Minardi blij met uitstel nieuwe regels

[photo1]Paul Stoddart, teambaas van Minardi, is blij dat enkele nieuwe regels worden uitgesteld tot 2004. Minardi is vooral blij omdat het team weer wat geld bespaart, het Italiaanse team heeft het financieel niet erg breed.

“Dit is goed nieuws voor Minardi” aldus Paul Stoddart. “Natuurlijk kijk ik er naar uit om volgend jaar zonder elektronische hulpmiddelen te rijden. Het is goed dat de FIA dit heeft uitgesteld, als wij de veranderingen op de helft van dit seizoen hadden moet doorvoeren, dan had ons dat aanzienlijk meer geld gekost.”

Minardi rijdt overigens met traction control maar niet met launch control. Het uitschakelen van deze elektronische systemen is niet zo moeilijk, echter als men dit doet, dan moeten andere elektronische systemen van de bolide (waaronder de motor en versnellingsbak) ook worden aangepast. Dit zorgt voor extra kosten die voor problemen kunnen zorgen bij de kleinere teams.

Volgend jaar kunnen de teams vanaf de ontwikkeling van de bolide rekening houden met het verbod op bepaalde elektronica, men hoeft de bolides dan dus niet of nauwelijks aan te passen.

Loading