Minardi boekt progressie

[photo1]Op de tweede en laatste testdag voor het Minardi team heeft progressie geboekt. In bijna ideale testomstandigheden probeerde het team een groot aantal dingen uit, dit werkte goed want Christijan Albers reed een snelste tijd van 1.24.380. De achterstand op wereldkampioen Michael Schumacher bedroeg vandaag 3,8 seconden, voor Minardi begrippen is dat goed te noemen.

“Ik heb vandaag wat langer in de garage gestaan omdat we door de dag heen een heleboel hebben veranderd”, aldus Christijan Albers. “De auto was vandaag betrouwbaar en snel. We hebben de komende werk nog veel te doen, de PS05 is snel maar we moeten nog kleine problemen oplossen. Op dit moment ziet het er positief uit.”

Ook Patrick Friesacher toonde zich tevreden, de Oostenrijker zette een tijd van 1.25.721 op de klokken.
“Over het algemeen was het vandaag een goede dag,” zo verteld Friesacher. “We hebben redelijk wat ronden gereden en opnieuw informatie over de nieuwe auto verzameld. Er is nog steeds een heleboel werk te doen voordat we de ideale set-up hebben. Maar we gaan de goede richting op, ik kijk er dan ook naar uit om in Barcelona te rijden. Ik wil Bridgestone ook bedanken, we hebben verschillende banden getest. Dat is heel erg nuttig geweest.”

Chanoch Nissany maakte zich opnieuw voornamelijk belachelijk. De Israëliër reed zestien ronden in de PS04B en klokte een beste tijd van 1.39.510. De coureur gaf daarmee 15 seconden (!) toe op teamgenoot Christijan Albers.

Testsessie Mugello dag 2
1. M. Schumacher Ferrari 1:20.566
2. R. Barrichello Ferrari 1:21.406
3. C. Albers Minardi 1:24.380
4. P. Friesacher Minardi 1:25.721
5. C. Nissany Minardi 1:39.510

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading