Minardi boekt progressie

[photo1]De Formule 1 teams begonnen vandaag in zeer warme omstandigheden aan de Grand-Prix van Maleisië. European Minardi Cosworth coureurs Justin Wilson en Jos Verstappen waren vooral bezig om de banden te evalueren en de bolide af te stemmen op het circuit.

Beide Minardi PS03’s bleken vandaag betrouwbaar, hierdoor heeft het team progressie kunnen boeken. Minardi heeft nu informatie over de banden, het maken van een goede bandenkeus word hierdoor een stuk makkelijker.

Jos Verstappen – 1.38.904 (18e)
“We hebben vandaag redelijk veel kunnen doen. We hebben de auto wat verandert, na deze verandering waren we gelijk een toefje sneller. De start van het weekend is goed, we kunnen hierop bouwen. De auto is betrouwbaar, we moeten finishen, want je weet nooit wat er kan gebeuren.”

Justin Wilson – 1.39.354 (19e)
“Het is geen slechte dag. Ik rijd nu voor het eerst op de deze baan, dus het is zaak de baan te leren kennen. Je moet een aantal dingen leren, dat maakt het verschil in een rondetijd. Mijn beste ronde was slechts vier tienden langzamer dan Jos, dus dat is zeker niet slecht. De auto is sneller geworden, morgen gaan we nog een aantal dingen uitzoeken.”

[photo2]Paul Stoddart – teambaas
“Het was een goede, productieve dag, voor het European Minardi Cosworth team. Beide coureurs hebben hun programma afgewerkt en waren vandaag competitief. We zijn onder de indruk van Justin Wilson, hij heeft hier nog niet eerder gereden. We kijken uit naar de kwalificatie van morgen.”

Loading