Minardi coureurs kijken verder

[photo1]De kans is groot dat we beide Minardi coureurs binnenkort ergens anders in actie zien. Zsolt Baumgartner die afgelopen zondag één WK-punt behaalde wil deze zomer nog bij een ander Formule 1 team testen. Gianmaria Bruni moet op zijn tellen passen, teambaas Paul Stoddart uitte opnieuw kritiek op hem.

“We willen Zsolt Baumgartner zeker in de Formule 1 houden volgend jaar”, aldus Tamas Frank manager van Baumgartner. “We hebben al met enkele teams gesproken. Later deze zomer willen we in ieder geval testen bij een beter team. Teams beslissen echter pas op het allerlaatste moment. Onze insteek is natuurlijk dat we Baumgartner volgend jaar bij een beter team onderbrengen.”

De andere Minardi coureur Gianmaria Bruni kan zo langzamerhand ook gaan uitkijken naar een beter team. Paul Stoddart uitte tegenover het Britse weekblad Autosport kritiek tegenover de Italiaan.

“Het verschil tussen onze twee rijders is dat Zsolt Baumgartner races uitrijdt”, zo verteld Minardi teambaas Paul Stoddart. “Je moet eerst aan de finish komen om punten te kunnen betalen. Baumgartner luistert naar de auto en werkt hard. Bruni had pech in Indianapolis, maar hij had de auto niet moeten parkeren, hij had kunnen verder rijden. Was hij verder gereden, dan had hij voor dat punt gestreden. Meer dan wie ook beseft hij dat hij dat punt had kunnen veroveren.”

“Hoe het verder moet, zal het team met hem bespreken. In ieder geval, het was niet de eerste keer dit jaar dat de auto verder kon.”

Deze kritiek moet als muziek in de oren klinken bij de Belg Bas Leinders. Leinders wil het zitje van Bruni graag overnemen, de Belg heeft al de garantie dat hij een van de huidige Minardi coureurs mag vervangen als deze niet in actie komen. De kansen van de Belg zijn er in Amerika in ieder geval niet kleiner op geworden.