Minardi door Walkinshaw in problemen

[photo1]Het Kl Minardi Asiatech team zou door Tom Walkinshaw in de problemen kunnen komen.

Tom Walkinshaw en Charles Nickerson gaan namelijk schuil achter Phoenix Grand-Prix. Phoenix Grand-Prix verloor gisteren een rechtzaak tegen de FIA, als het team beroep aantekent komt Minardi in de problemen.

Als Phoenix Grand-Prix namelijk mag starten krijgt het een aanzienlijk bedrag uit de prijzenpot van de FIA. Prost Grand-Prix behaalde vorig seizoen namelijk een aantal punten. Dit geld is nu van Minardi omdat Prost Grand-Prix niet van start ging. Zolang Phoenix Grand-Prix bezig is met een rechtzaak word het prijzengeld niet uitgekeerd, Minardi heeft het geld wel opgenomen in het budget.

Omdat het geld nog steeds niet op de rekening van Minardi staat kent Minardi dus een probleem. Het Italiaanse team komt nu 12 Miljoen Amerikaanse Dollars tekort.

Vandaag ontsloeg Stoddart al 15 mensen, hierbij hoort ook een ontwerper die pas vorige maand in dienst werd genomen.

Tom Walkinshaw zal nu waarschijnlijk toch beroep aantekenen, hierdoor komt concurrent Minardi in de problemen.

De teambaas van Minardi Paul Stoddart heeft er zijn buik vol van. Stoddart zei in een interview er zelfs over te denken om te stoppen als teambaas. Stoddart heeft namelijk geen zin om met Walkinshaw te gaan vechten. Misschien is Minardi genoodzaakt een deal te sluiten met Walkinshaw, anders kan het team mogelijk failliet gaan. Paul Stoddart zegt de sport nog liever te verlaten.

Wij houden je op de hoogte!

Loading