Minardi dreigt met boycot GP Australië

[photo1]Minardi teambaas Paul Stoddart dreigt de Grand-Prix van Australië te boycotten omdat Ferrari nog steeds geen toestemming heeft gegevens aan Minardi om dit weekend met de Minardi PS04B te rijden. Deze Minardi PS04B is aangepast aan de nieuwe veiligheidsregels maar voldoet nog niet aan de nieuwe technische reglementen. Alle teams hebben Minardi toestemming gegeven, Ferrari weigert dit te doen.

Alle andere Formule 1 teams dreigen de Australische Grand-Prix nu te boycotten als Ferrari geen toestemming geeft. Stoddart geeft wel aan dat dit zijn laatste optie is.

Minardi heeft haar nieuwe bolide pas tijdens de vierde Grand-Prix van dit jaar gereed. De bouw van de nieuwe bolide van Minardi heeft vertraging opgelopen nadat Cosworth verkocht werd. Daarnaast waren de nieuwe Formule 1 regels voor dit jaar pas zeer laat bekend. Voor de kleinste renstal uit het Formule 1 veld was de tijdsperiode tekort om tijdig een nieuwe bolide te bouwen.

“Ik heb met Jean Todt gesproken en hij zei dat hij niet akkoord zal gaan met het voorstel,” aldus Paul Stoddart “Volgens Todt is het een zaak van de FIA, maar dat is het niet en dat weet hij. De FIA moet zich ervan overtuigen dat onze auto veilig is. De andere negen teams moeten slechts toestemming geven, zodat wij mogen rijden met een auto die niet voldoet volgens de nieuwe technische reglementen. Acht van de negen teams hebben hun toestemming gegeven. Uitgerekend Ferrari dat de laatste weken niet met de andere teams samenwerkt weigert toestemming te geven.”

Haast is geboden, het is nog slechts ruim een dag voordat de eerste vrije trainingen beginnen. In de Formule 1 is niemand geboden met een boycot van de Grand-Prix. Voor de Ferrari zou een boycot ook negatieve gevolgen hebben.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading