Minardi kansloos op Hungaroring

[photo1]Minardi had vandaag twee goede redenen om tevreden te zijn. Ten eerste haalden allebei de Minardi’s de finish, ten tweede behaalde ex-Minardi coureur Fernando Alonso zijn eerste Grand-Prix overwinning.

Tijdens de race kenden diverse teams mechanische problemen, beide Minardi’s konden de 70 ronden tellende Grand-Prix zonder problemen volbrengen. Beide coureurs maakten drie pitstops voor banden en benzine en gebruikte de hardere compound Bridgestone band dit weekend. De olietemperatuur van de bolide van Kiesa steeg de laatste twee ronden wel erg snel, de Deen vertraagde en kwam voor de tweede keer in zijn Formule 1 loopbaan over de finish.

“Ik maakte een goede start en passeerde diverse mensen”, aldus Jos Verstappen. “Na de start kon ik constante rondetijden rijden. Ik denk dat dit voor ons een van de betere races van het seizoen is geweest, maar het is ook duidelijk dat we gewoon te langzaam zijn. Persoonlijk dacht ik dat de race ook mentaal erg zwaar zou zijn, maar nadat ik na de race uit de auto klom voelde ik me nog steeds goed. Over zijn geheel is het een positief weekend voor ons.”

Nicolas Kiesa
“Ik maakte een fout bij de start, ik selecteerde de 1e versnelling maar vergat launch control te activeren. Dit kostte me veel tijd, maar toen ik eenmaal weg was ging het goed. We kozen dit keer voor een race set-up en niet voor het een kwalificatie set-up. Dit kostte ons gisteren wat tijd maar hielp ons vandaag. Ik had vandaag een snellere bolide dan in Duitsland, ook kon ik de leiders in de wedstrijd voorbij laten zonder zelf veel tijd te verliezen. Ik kon de ervaring van Duitsland goed gebruiken en ben tevreden met het resultaat. Dit is een goede manier om mijn Formule 1 carrière te starten.”

Paul Stoddart – teambaas
“Allereerst wil ik Fernando Alonso feliciteren met zijn allereerste Grand-Prix overwinning. Iedereen bij Minardi weet zeker dat er nog veel zullen volgen. Voor ons zelf is het altijd goed om met twee bolides aan de eindstreep te komen. Jos en Nicolas hebben goed en foutloos gereden, ook alle zes de pitstops verliepen goed. We kwamen vandaag simpel weg snelheid tekort.”

Loading