Minardi op 16 november naar Benelux| Update

[photo1]Het European Minardi F1 team heeft tegenover F1News.nl bevestigd dat het team op zondag 16 november naar Nederland of België zal komen. Het team wil een demonstratie geven met de Minardi F1x2 bolides.

Het team is momenteel nog met enkele circuits in gesprek, waaronder de circuits van Zandvoort, Zolder, en Spa-Francorchamps. Zandvoort heeft een aanvraag ingediend bij de provincie Noord-Holland voor een extra geluidsdag, als deze aanvraag niet gehonoreerd wordt dan zal Minardi noodgedwongen naar België uitwijken.

Overigens is het nog niet bekend of Jos Verstappen bij deze demonstratie aanwezig zal zijn, de aanwezigheid van teambaas Paul Stoddart kan Minardi ook nog niet bevestigen.

Update
Inmiddels is bekend geworden dat het circuit van Zandvoort geen toestemming heeft gekregen van de provincie Noord-Holland, dit betekend dat Minardi dit jaar niet meer naar Nederland zal komen.

Circuit Zandvoort probeert het Italiaanse team nu voor de teampresentatie en het two-seater programma voor begin volgend jaar naar Nederland te halen. Minardi wil echter uitwijken naar België, naar het circuit van Zolder of Spa-Francorchamps.

Minardi wil de populaire Nederlander Jos Verstappen natuurlijk in haar programma hebben en daarom dit jaar nog een fandag houden in de Benelux organiseren, volgend jaar is het immers onzeker of de Nederlander nog bij de renstal van Paul Stoddart onder contract zal staan.