Minardi teleurgesteld

[photo1]De Grand Prix van Italië begon vandaag goed voor het Minardi-team. Beide rijders kwamen zonder problemen weg van hun plaats. Beide rijders klommen gestaag in de stand terwijl ze goede en constante rondetijden reden. Webber viel in ronde 21 uit met een elektronisch probleem. Yoong had een software probleem bij zijn enige stop in de race. Yoong verloor veel tijd in de garage terwijl het probleem werd opgespoord en verholpen. De Maleisiër kwam weer op de baan en finishte de race op de dertiende positie.

Alex Yoong:
“In het begin van de race voelde de auto goed hoewel ik veel last had van onderstuur in de eerste drie rondes. Het overstuur nam af naarmate de race vorderde. Toen de race eenmaal onderweg was ging het goed. Ik zat voor Sato en kon hem van me af houden. Op dat punt dacht ik dat er een kans was hem te verslaan. Toen ik de pits inkwam voor mijn enige stop had ik een elektronisch probleem omdat mijn motor stilviel en niet meer wilde herstarten. We reden de auto in de garage en het duurde een paar minuten voor we het probleem hadden verholpen. Toen het opgelost was kwam ik weer de baan op en heb ik heel hard gepusht voor de resterende rondes.”

[photo2]Mark Webber:
“Ik had een redelijke start. Ik haalde Sato in bij de Parabolica in de eerste ronde. Na een klein onderonsje met Alex (Yoong) in de chicane kon ik mij weer tot de Jordans terugvechten. Op dat punt ging de auto goed maar opeens verloor ik mijn aandrijving. Dit is de eerste keer dit jaar dat ik twee keer achter elkaar niet gefinished ben. Ik ben er dus op gebrand om te finishen in Indianapolis. Ik heb er nog nooit gereden maar de historie is gigantisch dus ik kijk er zeer naar uit.”

Paul Stoddart
“Vandaag was redelijk teleurstellend voor het KL Minardi Asiatech team. Een aandrijvingprobleem eindigde de race van Mark Webber. Alex Yoong had een probleem bij zijn pitstop dat hem enkele rondes kostte. Dit terzijde reden onze auto’s vandaag zeer competitief en een top-10 finish was mogelijk geweest. Onze complimenten gaan uit naar Jaguar met een welverdiend podium na een race met lef door Eddie Irvine.”

Loading