Minardi terug in Formule 1?

[photo1]Minardi keert in 2008 mogelijk terug in de Formule 1, Paul Stoddart maakte vanmiddag bekend het team ingeschreven te hebben bij de FIA.

“Ik mis de sport en heb daarom een aangevraag ingediend bij de FIA onder de naam European Minardi F1 Team Limited”, aldus Paul Stoddart tegenover de BBC. “Ik ben eigenaar van de naam Minardi, daarnaast hebben we de auto’s, de kennis, het team en de faciliteiten.”

Eind vorig jaar verkocht Stoddart zijn Formule 1 renstal Minardi aan Red-Bull voor ruim 30 miljoen Euro. Stoddart verkocht de naam Minardi en de rechten op de auto’s echter niet. Het team werd omgedoopt onder de naam Scuderia Toro Rosso en dat team opereert nu vanuit de voormalige Minardi fabriek in het Italiaanse Faenza.

De fabriek in Ledbury waar ook het tweezitter programma van Minardi was gevestigd is echter nog in handen van Stoddart. Vanuit Ledbury opereert Stoddart nu met zijn tweezitterprogramma, dit jaar wil hij over de gehele wereld nog verschillende demonstraties geven.

Of Minardi ook daadwerkelijk terugkeert is nog te bezien, in 2008 is er slechts een plek voor een nieuw team vrij. Naast Minardi willen ook het Amerikaanse Penske en Engelse Prodrive met een nieuw Formule 1 team komen. Penske en Prodrive hebben nog geen officiële aanvraag ingediend maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Van de drie nieuwe teams die willen toetreden zal er dus echter maar een team kunnen toetreden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading