Minardi test eind november

[photo1]Het European Minardi F1 Team heeft vandaag tegenover F1News.nl bevestigd dat het eind november wil testen. De Formule 1 renstal wil in ieder geval met de Italiaanse coureur Gianmaria Bruni in actie komen. Bruni testte dit jaar al voor Minardi en zal volgend jaar zeer waarschijnlijk voor Minardi Grand-Prix gaan verrijden.

Bij Minardi kon men niet bevestigen of Nicolas Kiesa en Jos Verstappen tijdens de testsessie ook in actie gaan komen. Bij Nicolas Kiesa is er twijfel omdat zijn contract zeer waarschijnlijk niet zal worden verlengd. Jos Verstappen zal waarschijnlijk niet rijden omdat hij nog steeds in onderhandeling is met andere teams, namelijk Jaguar en Jordan.

Momenteel beraamt men zich erbij Minardi over met welke bolide men zal gaan testen, de Minardi PS03 of de Minardi PS04 (Arrows A23). Het is namelijk nog steeds niet bekend of de Italiaanse renstal volgend jaar de Minardi PS04 in zal gaan zetten of dat er een nieuwe bolide wordt gebouwd die gebaseerd zal zijn op beide bolides.

Vorige week reed Bruni overigens in Italië op verzoek van Marlboro in een Minardi two-seater. De Italianen Bobbi en Liuzi kwamen bij dit evenement ook in actie. De drie Minardi two-seaters waren voor deze gelegenheid in het “Ferrari rood” gespoten.

Loading