Minardi test in Vallelunga, Albers in Almere

[photo1]De Formule 1 renstal van Minardi testte gisteren met testcoureur Chanoch Nissany op het circuit van Vallelunga nabij Rome. Nissany reed meer dan 300 kilometer en testte software en nieuwe componenten. Daarnaast maakte de Israëliër een aantal pitstops om de Minardi monteurs de gelegenheid te geven deze te oefenen.

Een andere Minardi coureur, de Nederlander Christijan Albers, was gisterenmiddag in Almere. Albers testte daar de Nuon Nuna 3, de bolide die voor Nederland zal gaan deelnemen aan de Solar Challenge in Australie. De Nuon Nuna 3 is ontwikkelt door de studenten van de Universiteit van Delft. De voorgaande twee edities van de Solar Challenge werden door Nederlander gewonnen.

“Ik kon de gezichten van de engineers zien veranderen toen ik de snelheid boven de 110 kilometer per uur verhoogde”, aldus Christijan Albers. “De wegligging is briljant, het enige ding wat ik eigenlijk mistte was de geur van benzine en het geluid van een brullende motor. Maar ik weet zeker dat de whizzkids in Delft hier ook wel weer een oplossing op zullen vinden… ”

Peter Gloudemans
F1news.nl

Loading