Minardi testte nieuwe elektronica

[photo1]Het KL Minardi team kwam de afgelopen week op het circuit van Barcelona in actie. De Italiaanse testcoureur Matteo Bobbi en de Rus Sergey Zlobin mochten in actie komen.

Vandaag sprak F1News.nl uitgebreid met Matteo Bobbi, de Italiaan bleek deze week de snelste Minardi coureur. Bobbi reed 23 ronden en kwam tot een tijd van 1.16.230.

“Ik heb afgelopen week weer voor Minardi mogen testen” aldus Matteo Bobbi. “Ik ben met de Minardi PS01 van 2 jaar geleden in actie gekomen, de bolide was uitgerust met de European motor. Ik reed met nieuwe elektronica, het team heeft een nieuw systeem ontwikkeld om DATA te verzamelen.”

“Tijdens mijn test zat het systeem voor het eerst op de bolide, het systeem werkte perfect. De monteurs krijgen nu nog meer en betere gegevens in de pitbox, dat is erg goed voor Minardi. In Faenza werkt men erg hard aan de Minardi PS03, nee er is nog geen motor. De Minardi PS03 zal een doorontwikkeling zijn van de Minardi PS02 van dit jaar, de bolide zal aangepast worden aan de nieuwe motor.”

[photo2]”Als ik geld heb kan ik volgend jaar voor Minardi rijden, ik moet een geldbedrag meenemen, ik weet niet of ik dat bij elkaar kan krijgen. Meer kan ik er niet over zeggen, op 19 december zal ik overigens in de Verenigde-Staten in een IRL bolide testen. Als dit bevalt zal ik volgend jaar testen bij Minardi en racen in het IRL kampioenschap.”

“Begin januari test Minardi opnieuw, ik zal dan ook in actie komen. Ik weet nog niet of de nieuwe bolide dan klaar is, anders testen we opnieuw met de PS01. De test zal overigens plaats vinden in Spanje, op het circuit van Valencia of Barcelona.”

Na deze test zal Matteo Bobbi opnieuw een exclusief verslag schrijven voor de bezoekers van F1News.nl, houd onze site dus in de gaten!

Loading