Minardi tevreden

[photo1]Het was anders als gisteren toen Jos Verstappen op een opdrogende baan naar de Pole-Position reed. Vandaag was het droog en moest Minardi realistisch zijn, de Pole-Position lag niet meer in het verschiet.

Vlak voor de kwalificatie speelde er zich nog een klein drama af in de pitbox van Minardi. Justin Wilson was vlak voor de kwalificatie stil komen te staan met een technisch probleem, dit betekende dat Wilson in de reservewagen de baan op moest, deze stond afgesteld voor Jos Verstappen. Wilson deed het echter goed en wist nog een 1.19,619 te rijden. Jos Verstappen was opnieuw erg snel, hij reed een tijd van 1.18,899, deze tijd was jammer genoeg slechts goed voor de 19e positie. Het team is tevreden en kijkt uit naar de race van morgen.

Jos Verstappen
“Het was terug naar de realiteit vandaag, maar we wisten dat dit ging gebeuren. Ik ben blij met de ronde die ik reed. Ik reed op de limiet, ik kon gewoon niet harder.”

Justin Wilson
“Het was hectisch voor de kwalificatie, ik moest in de reservewagen rijden, deze was afgesteld voor Jos. Maar het belangrijkste is dat we een ronde hebben gereden, de ronde van gisteren telde immers niet. Het team vertelde me niet teveel zorgen te maken over de rondetijd, ik moest enkel een ronde rijden. Nu kijken we wel wat er morgen gaat gebeuren.”

Paul Stoddart – teambaas
“Natuurlijk we wisten dat dit ging gebeuren, maar ondanks dat kan niemand het fantastische moment van gisteren van ons afpakken, Minardi op 1 en bijna op 2 in de prekwalificatie op vrijdag. Het team boekt progressie, we zijn blij dat die zich nu ook op de baan laat zien, we leveren slechts enkele tienden op Jordan en Sauber in. Tot nu toe is het een fantastisch weekend voor Minardi, zou het niet fantastisch zijn als we morgen een puntje zouden kunnen pakken?”