Minardi tevreden na test

[photo1]Het European Minardi Cosworth voltooide vandaag een succesvolle vergelijkingstest tussen de Minardi PS03 en de PS04. Op het circuit van Mugello, nabij Pisa, hadden het team en beide coureurs het erg druk met het zeer volle technische programma. Beide coureurs wisselden door de dag heen diverse keer van bolide om alles te kunnen vergelijken.

In de morgen kende de Minardi PS04 versnellingsbakproblemen, dit konden de monteurs verhelpen. Overigens wist het team ook progressie te boeken op het gebied van het bodywork en de side-pods met betrekking tot de Minardi PS03.

Jos Verstappen
“Ik denk dat dit een goede test was. We hebben beide bolides door de dag heen vergelijken, aan het eind van de dag was de PS03 0,2 seconde sneller. We hebben voor de PS04 meer tijd nodig om een goede set-up te vinden, we kennen deze auto namelijk helemaal niet. We hebben goed werk verricht, de PS04 ging redelijk goed en reed redelijke goede rondetijden. Ik was ook redelijk tevreden met de PS03 vandaag. Maar om eerlijk te zijn hebben we meer tijd nodig om de bolides te vergelijken, maar ondanks dat hebben we vandaag een goede start gemaakt.

Nicolas Kiesa
“Ik kon niet veel rijden in de PS04, maar toen ik met nieuwe banden reed kon ik meteen merken ik dat ik veel meer grip had. Ik denk dat ik mijn hele leven nog nooit zoveel grip in een racebolide heb gehad. Ik wist dat de tijd van Verstappen erg goed was, maar dat begreep ik toen ik zag hoeveel grip de bolide had. Ik kende wat technische problemen bij mijn eerste run, maar toen ik naar de pits was geweest en weer onderweg was, was ik iets sneller in de PS04. De remmen waren opnieuw erg sterk, maar de PS04 heeft iets meer grip. Ik ben in zijn algemeen tevreden hoe de dag is verlopen.”

Paul Stoddart – teambaas
“Het team heeft een nuttige dag gehad op Mugello. Er is wat tijd verloren gegaan door het versnellingsbakprobleem van de PS04 vanmorgen, maar nadat was verholpen ging het goed. Er was niet veel verschil in rondetijd, maar we weten nu dat de PS04 potentieel heeft. We gaan nu terug naar de fabriek en data analyseren die we hebben verzameld, dan weten we welke weg we volgend jaar in moeten slaan.”

Snelste tijd Jos Verstappen
PS04: 1.25.6 (27 ronden)
PS03: 1.25.4 (27 ronden)

Snelste tijd Nicolas Kiesa
PS04: 1.28.2 (19 ronden)
PS03: 1.28.4 (15 ronden)

Loading